lauantai 30. elokuuta 2014

Aurinkoa, oikeutta ja mahtava fiilis!

Vierailevana tähtenä minut Anna, "Elli", on taas päästetty kirjoittelemaan tätä blogia.

Puolentoista vuorokauden pläkän jälkeen rantauduttiin ammattimaisesti pilkkopimeässä Bornholmin kauniiseen tanskalaiseen idylliin, Rönnen satamaan.
Suklaata on syöty, viiniä on juotu ja elämästä on nautittu. Tätä siis oli Itämeren parempi puolikas.

Arimo on synnynnäisenä kipparina pitänyt kaikista huolta, turvallisuudesta,  navigoinnista ja ennen kaikkea pukeutumisesta… Joka siis on lähtenyt aivan lapasesta. Sillä ihan mihin tahansa tämä crew on viimeisen 5vrk aika ollut menossa on kaikki jostain syystä aina kysynyt Arimolta mitä hän laittaa päälleen?! ….. Jotta voidaan suunnitella oma pukeutuminen sen mukaan, eli jos Arimolla on 2 housut jalassa, niin on kaikilla muillakin.

Lisäksi Arimo on jo lähes perustanut oman välitystuomioistuimen (surprise, surprise) mahdollisia riitatilanteita varten. Ja Captain Arskan tuntitaksalla voin todeta että tällä miehistöllä ei ole varaa  riidellä. Vaan mennään enemmänkin varmuuden vuoksi hyvin tanskalaisella puss&kram, hymyissäsuin linjalla, että ei vaan jouduta vaikeuksiin. (Oliskohan tässä liikeidea? Captain Arska voisi vapaapäivinä satamissa pitää Välitystuomionistuimia ja venekunnat (ja pariskunnat) saisivat tulla selvittelemään riitoja. Näin pysyisi Arskan skillsit hiottuina (vaikka tällä juriidisella kirjallisuudella mitä tässä veneessä on niin se ei voi muuta kun hiutua entisestään) ja samalla Project Sandi saisi kerättyä vähän mojito-kolehtia.)

Antti merikarhuna on ainoa joka on uskaltanut pukeutua itsenäisemmin. Ja luottaa siihen että 26-vuotiaana miehenä osaa jo itse arvioida pukeutumisensa, sen määrän ja tarviiko vai eikö tarvi pikkutakkia. 5vrk jälkeen on myös tämä sama merikarhu jo ehtinyt löytää itsestään uusia puolia ja saattaa kotiin saapuessaan olla Castaway "wilsonin" näköinen, syödä ituja ja joogata. Joten vaikka merimaileja ei ole vielä niin paljon takana niin on jo syvä itsepohdiskelu alkanut. Tämä Merikarhu on myös uskomaton oman elämänsä Gordon Ramsey ja miehistön paino nouseekin expotentiaalisesti, joka herkullisen aterian jälkeen.  Mutta kovassa kelissä paino voi olla hyväksikin, tai ainakin näin me uskottelemme itsellemme jokaisen herkkuateria jälkeen.

Ossi reissun kuopuksena ei suinkaan ole jäänyt muiden varjoon vaan on löytänyt itsestään sisäisen pikku "fiksaajan", ruori on huollettu, lämppäriä säädetty, Code-0 (purjeen) rullassa roikuttu ja ennen kaikkea sammakkomaisilla imukuppi käpälillään pystynyt uskomattomiinkin aktiviteetteihin sekä keulagastina että ruorin takana. Heikki turkulaisena vahvistuksena on myös ollut erinomaiseksi avuksi. Sekä ruorin että skuuttejen kanssa ja myös Merikarhun apuna köökissä.

Tiivistettynä; PALJON on jo purjehdittu, säädetty, naurettu, kastuttu, rusketuttu, syöty, juotu ja puhuttu pakolliset oikeudelliset asiat… Ollut mahtavaa. Tänään n. klo 18 jatketaan matkaa kohti Saksaa ja maanantai-aamupäivänä ollaan toivottavasti jo Kielin kanavassa. Joten to be continued...

Rakkaudella, Team Dyssel Crew:n puolesta Anna


päivänokoset "kelissä"


mukavaa sivutuulipurjehdusta
 
Heikki ruorissa

Tuuli tyyntymässä yöksi

"Taktiikkapalaveri"

 Anna "Elli" puikoissa

 Anna "Ellin" (kirjoittajan) omakuva Dysselin mastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti