tiistai 21. huhtikuuta 2015

Suursäätila laittaa odottamaan

Pekka Poudan sanoin "suursäätila ei ole otollinen", näin päättyi äskeinen konsultaatiopuhelu sopivasta sääikkunasta kohti Azoreita.

Pohjois-Atlantilla matkaa nyt tiheään kohtuullisen etelässä ärhäköitä matalapaineita, jotka aiheuttavat kunnon myrskytuulia ja vaikeaa keliä merelle. Yleensä tähän vuodenaikaan nämä matalapaineet ovat jo hieman pohjoisemmassa ja vain niiden "jämät" osuvat reitille, elikkä eivät haittaa niin paljon tätä legiä. Nyt itse matalapaineet painelevat lähes samasta kohtaa, mistä meidän pitäisi purjehtia.

Tällä hetkellä suunnittelemme lähtöä ylitykselle tulevana sunnuntaina 26.4., heti kun edellinen myrsky on pyyhkäissyt Bermudan ylitse - jos vain siinä välissä olisi sopiva kohta ajaa tarpeeksi kauas merelle, jotta seuraava matalapaine pyyhkäisisi ohitse takaa.

Tällä välin hengailemme ankkurissa Bermudalla. Onneksi paikallisen purjehdusseuran suihkut (jotka pitäisi maksaa 3 USD per pari minuuttia) saatiin yön pimeinä tunteina toimimaan 10 sentin kolikolla (dimellä), niin saadaan pidettyä miehet puhtaina.

Pääkaupungissa on tullut vierailtua jo muutamaan otteeseen - ja todettu, että koko tämä mesta muistuttaa pitkälti kesäistä Naantalia!

Huomenna olisi tarkoitus mennä katsomaan pystyykö tässä n. 21 asteisessa vedessä pulikoimaan - joo, tiedetään, että joku sanoisi veden olevan lämmintä, mutta kun on tottunut läträämään 27 asteisessa vedessä, niin tuntuu, että on kylmä. Muuten, jouduttiin jo laittamaan veneen lämppärikin kerran päälle.

// Arimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti