sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Myrskyn jälkeen starttaa ARC2014

Heräsimme aamulla suhteellisen aikaisin, jotta ehdimme lähtöviivalle ajoissa (200 muun veneen kanssa). Tilanne oli varsin mielenkiintoinen, sillä päällämme oli juuri ärhäkkä pieni matalapaine aiheuttaen melkoisen myräkän. Samainen matalapaine tuiversi jo yöllä suhteellisen kovalla voimalla.

Omien sääatietojemme mukaan merellä olisi tuullut (ja satanut aggressiivisesti) 12 tunnin ajan noin 23-25 m/s. jonka jälkeen matalapaine vaimenee.

ARC:n kisajärjestäjät kuitenkin päättivät lykätä lähtöä huomiselle, ettei lähdössä tulisi mitään hässäköitä kovassa tuulessa. Tämä järjestely kuulostaa kaikin puolin järkevälle. Kaikkien luokkien lähtöä siirrettiin. Suuri osa veneistä näytti pitävän muutosta oikeinkin tervetulleena, vaikkakin aina löytyy myös vastakkaisia mielipiteitä. Niin tai näin, loppuviimeksi tämä on kuitenkin purjehdusta ja tällä kertaa kisa starttaa huomenna.

Uusi lähtöaikamme on kello 11.00 aamupäivällä.

Tilanne on siinäkin mielessä mukava, että ei ole järkevää lähteä tietoisesti valtamerelle yli 20 m/s tuuleen. Tuuli ei sinällään olisi aiheuttanut meille mitään ongelmia, mutta tavoitteenamme ei ole lähteä ryskäämään ja kuluttamaan purjeita.

Suuressa mittakaavassa sää näyttää edelleen hyvin suotuisalta: pasaatituuliin pitäisi päästä kiinni suhteellisen nopealla aikataululla ja kauempana ollut matalapaine näyttäisi vaimenevan ja muuttavan suuntaansa pois reittimme lähistöltä.

Huomenna on silti luvassa aikamoinen härdelli, koska Las Palmasin satamasta saa lähteä aikaisintaan kello 10. Tämä tarkoittaa sitä, että 200 venettä pitäisi mobilisoida viereiseen lahteen alle tunnissa. 30 sekkaa per vene! Kun merille on päästy, riittää siellä pelikenttää hieman enemmän...

Meitä voi seurata tietysti meidän omasta satelliittiseurannasta, mutta ARC:n ajaksi meillä on myös YellowBrick -teknologialla varustettu Iridiumin satelliittiseurantalaite. Menoamme voi siis seurata myös täältä.


-ossi

www.sandi.fi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti