torstai 25. syyskuuta 2014

Huomenta Espanja

Puerto de Camarinas  (Espanja)

Tänään herättiin aikaisin.

Sää on mukavasti edennyt ennusteiden mukaan, ja päätimme jatkaa matkaa kohti Portugalia kello 0700 (kuten moni arvaa, emme lähde seiskalta ihan muuten vaan – suuri osa purjehtijoista tekee niin vapaaehtoisesti – vaan meillä reilun 1.5 vuorokauden matka pakottaa tekemään radikaaleja päätöksiä lähdön suhteen).

Tässä laiturilla istuskellessa voisi helposti luulla että on yö, sillä on aivan käsittämättömän pimeää. Jopa kahvikuppi meinaa kadota aamuyöhön.

Katsoimme eilen hyvää leffaa Dysselin omasta huikeasta kisa/elokuvastudiosta (made in Inkoo). Äänentoistona meillä on kotiteatterikaiuttimet sekä kuvaa tuottaa Led-videoprojektori. ”Elävä kuva” heijastetaan purjekankaasta tekemällemme kankaalle joka vedetään keittiön ja salongin väliin. Koko hoito saa sähkön invertterin kautta. Veneen pienen tilan vuoksi koko hoito toimii ihanteellisesti ja ylitti kaikki odotuksemme! Ennen Biscayn ylitystä katsoimme Skyfallin Brestissä. Ulkokaiuttimet jäivät leffan säätämisessä päälle, joten hetken aikaa koko satama sai nauttia Bondin sound trackista.

Hurautimme myös vesikoneen käyntiin, sillä La Corunassa vettä ei suositeltu sillä hetkellä tankattavaksi. Meikäläisen mielestä on muuten melko cool juttu, että kirjaimellisesti nappia kääntämällä alkaa makeaa juomavettä virtaamaan tankkeihin.

Tämä on myös siitä syystä siistiä, että talven pitkinä viikonloppuiltoina asentelimme muutamankymmentä putkiliitosta vesikoneen asennuksen yhteydessä. Kyseisen laitteen asennuksessa voinee periaatteessa käydä niin, että kytkeekin kaksi letkua väärinpäin jolloin makeavesi päätyy mereen ja merivesi tankkeihin. Meillä ongelma oli talvella sähköpuolella. Vesikoneessa olikin vika ja valmistaja (Katadyn) pyysi meitä lähettämään laitteen korjattavaksi. Homma toimi loistavasti ja vesikone kävi reilun viikon reissulla Sveitsissä ja toimii sähköpumpun vaihdon jälkeen loistavasti.

Muuten satamassa onkin hiljaista - meril eka meril vika.


-ossi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti