tiistai 31. maaliskuuta 2015

EU-kansalaisen oikeudet Kuuban tullissa?

EU-kansalaisen oikeudet Kuuban tullissa?

Key Westista matka jatkui kohti Kuubaa. Havanan silhuetti avautui eteemme aikaisin aamulla. Puoleen päivään mennessä olimme kiinnittyneet Hemingwayn sataman tullauslaiturille. Siinä oltiin jonkin aikaa.

Laiturilla aivan ensimmäisenä vastassa oli valkoiseen pukuun sonnustautunut vanhempi mies salkku kädessään. Mies oli lääkäri. Ennen kuin mitkään muut tullausmuodollisuudet etenivät, oli edessä lääkärintarkastus. Terveitä olimme.

Homma jatkui huumepoliisin, tullin sekä immigraation ihmisten tarkistaessa venettä. Selityksenämme oli aina mitä ihmeellisimpiin löydettyihin esineihin, että ”Suomi on kaukana ja kyseinen objekti on meille täysin välttämätön”. Homma jatkui edelleen eri ministeriöiden ihmisten käydessä katsomassa niin ikään venettä. 

Esimerkiksi maatalousministeriö laski veneemme omenat, sipulit ja banaanit.Vihannekset ja hedelmät päätyivät hallituksen tietoon. Homma jatkui tämänkin jälkeen, mutta iltapäivällä olimme ”laillisesti” maassa ja satamakapteeni vihdoinkin toivotti meille tervetuloa Kuubaan.

Vaikka tullausmuodollisuus oli, no miten tahansa päin käännettynä melkoisen raskas, ihmiset olivat silti mukavia ja täyttivät ahkerasti papereitaan.

Kuubassa alkaa tulemaan kesä, jotenka lämpöä riittää.

Ensimmäisenä paikassa oikeastaan missään, satamassa ei ollut minkäännäköistä nettiä. Sen sijaan, lupaa ”nettiin” menosta piti pyytää läheisen hotellin virkamiehen näköiseltä vartijalta. Hotellissa ollut tietokone oli yhteydessä ulkomaailmaan.Tästä syystä päivitykset tulee jälleen hieman myöhässä. 

Tämän lisäksi olemme keskittyneet pitämään pieninä matkapurjehtijoina kiinni oikeuksistamme suurta ja kasvotonta satelliittipuhelinfirmaa vastaan. Osaltaan tästä syystä myöskään paikannusjärjestelmä nettisivuilla ei oikein pelitä tällä hetkellä. Tekisi periaatteessa mieli hieman kirjoitella kaupan (SatPhoneStoren) toiminnasta, katsotaan kuitenkin mitenköhän tämä homma järjestyy.  

Mitä Kuubassa sitten voi tehdä? Yleensä syömme useimmissa maissa jotain, joten myös Kuuban osalta lähdimme katsomaan paikallista ruokaa. Vasten opaskirjoja ja niiden pelotteluja – mielestämme Kuubassa ollut ruoka oli varsin hyvää Karibialaiseen tasoon suhteutettuna. Myös reissun halvin dinneri tuli syötyä mestoilla.

Katsotaan mitä muuta täällä voi tehdä. -ossi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti