keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Takaisin lähtöruudussa

Valtameret ovat nyt takana ja Dyssel on saapunut Eurooppaan!

Reissumme kolmanneksi pisin legi on nyt takana ja Dyssel on juuri kohta Brestissä Ranskassa. Brestin valot näkyvät jo edessämme ja suunniteltu kiinnitysaika on juuri auringon noustessa. Matkaa Azoreilta kertyi n. 1250 mpk (= n. 2250 km) ja merellä tuli vietettyä lähes 10 vrk. Muutamat viimeiset päivät hienosti seilaten useiden valasparvien keskellä.

Kun viime legin kelit olivat kovat, niin tällä kertaa kelit olivat erittäin leppoisat. Jopa niin leppoisat, että saimme Dysselin uuden dieselkulutusennätyksenkin tehtyä. Toisaalta, jotta nyt ei liian ruusuista kuvaa maalailla, niin tuulettomuus ei valitettavasti tarkoittanut kuitenkaan auringonpaistetta ja kesäkelejä, vaan lähinnä kylmää ja kosteaa sumua/utua sekä paksuja pilviä, joten ruskettumaan ei enää päässyt. Mutta meidän näkökulmasta talvinen keli ei onneksi päässyt pilaamaan fiilistä paatissa! Kaiken kaikkiaan hieno legi tämäkin.

Samalla saatiin muuten saldoksi nolla nähtyä huvivenettä avomerellä sitten Bahamalta lähtemisen jälkeen. Yhteensä n. 4400 merimailia (lähes 8000 km) Pohjois-Atlanttia ilman yhtään muuta huvipaattia on kyllä pitkä matka.

Kaikkien näiden valtameripätkien jälkeen tuntuu hienolta olla takaisin omalla mantereella! Tosin ehkä samaan hengenvetoon pitänee mainita, että pikkaisen Karibian aurinkoa kyllä kaipaa. No joka tapauksessa nyt ollaan jo automatkan päässä Suomesta, joten matka tästä eteenpäin onkin sitten "vain" rannikkopurjehdusta. Mukavaa vaihtelua tyhjän meren katseluun.

Pidämme muutaman päivän huolto- ja rentoutumistauon Ranskassa ja vaihdamme hieman miehistöä ja sitten matka jatkuukin Englannin kanaalia pitkin kohti Saksaa ja siellä Kielin kanavaa. Kielistä pujahdammekin jo kotivesille Itämerelle.

Brestiltä odotamme huikeita ravintolaelämyksiä.

// Arimo

2 kommenttia:

  1. Kiitos pojat mahtavasta matkasta, jonka olen saanut tehdä kanssanne, seuraamalla blogianne ja sateliittipaattia. Melkein päivittäin olen käynyt kurkkaamassa, kuuluuko mitään sinäpäivänä. Hieno matka! Olen senverran maakrapu, jotta kolme kertaa päässyt Helenin ja Hanskin veneellä Turun saaristoon. Mukavaa loppumatkaa teille!!! toivottelee Pirjo Kangas Tampereelta

    VastaaPoista